nice big nipples and big big boobs and pussy videos indiansexmovies.mobi filho da puta vou comer seu cu arrombado do caralho babe porn indian desi actress short and hot nude bold photos
EnglishMacedonianSerbian
10% off

Programing course for Kids: Scratch

price 200.00 180.00

Во курсот Програмирање за деца „ПрограмИграм™ во Scratch“ се изучува програмскиот јазик Scratch преку користење на наставната програма „Creative Computing Curriculum“.
Наставната програма за Creative Computing e развиена од Harvard Graduate School of Education. Taa e збирка на идеи, стратегии и активности за воведно искуство во креативна работа со компјутери користејќи го програмскиот јазик Scratch. Активностите се дизајнирани за да ја поддржат блискоста и да ја зголемат флуентноста во креативната работа со компјутери и компјутерското размислување. Програмирање за деца „ПрограмИграм™ во Scratch“ ги вклучува сите овие активности прилагодени за онлајн обука.

Report Abuse

Description

ПрограмИграм™ во Scratch – програмирање за деца над 8 години
Во курсот Програмирање за деца „ПрограмИграм™ во Scratch“ се изучува програмскиот јазик Scratch преку користење на наставната програма „Creative Computing Curriculum“.
Наставната програма за Creative Computing e развиена од Harvard Graduate School of Education. Taa e збирка на идеи, стратегии и активности за воведно искуство во креативна работа со компјутери користејќи го програмскиот јазик Scratch. Активностите се дизајнирани за да ја поддржат блискоста и да ја зголемат флуентноста во креативната работа со компјутери и компјутерското размислување. Програмирање за деца „ПрограмИграм™ во Scratch“ ги вклучува сите овие активности прилагодени за онлајн обука.

Ако сте заинтересирани за упис или посета на промотивен час пополнете ја формата тука: пријава за програмирање за деца
Програмирање за деца
Scratch е програмски јазик базиран на визуелни блокови за програмирање што им овозможува на корисниците да научат компјутерско програмирање додека работат на лично значајни проекти како што се анимирани приказни и игри. Главна цел на Scratch е да ги воведе и запознае со програмирање оние кои немаат претходно искуство во програмирање. Scratch  е проект на Lifelong Kindergarten Group во MIT Media Lab.
Во Програмирање за деца со Scratch децата ќе програмираат свои интерактивни колажи, приказни, анимации и игри на сопствен профил на www.scratch.mit.edu кои можат да ги споделуваат со Scratch заедницата онлајн.

Што ќе научи во курсот програмирање за деца „ПрограмИграм™ во Scratch“
Преку изучување на Scratch децата учат:

Математички концепти (координати, оператори, агли и завртувања, варијабли и др.)
Компјутерски идеи и концепти (настани, низи, услови, циклуси, итерации и др.)  на мотивирачки начин и давање смисла и конкретно значење
Процес на дизајн
Вештини за учење на 21от век: креативно размислување, јасна комуникација, систематско анализирање, ефективно соработување, континуирано учење
Флуентност со дигиталната технологија (се учи не само како да се биде во интеракција со компјутерот туку и да се креира со него).

Групите за курсот се состојат од 6 до 8 деца. За секое дете се обезбедуваат работни листови и материјали потребни за часовите. Часовите се оддржуваат онлајн, со користење на платформата Zoom и присуство на наставник којшто го води часот и ја следи работата на учениците.
Потребно предзнаење: работа со компјутери (употреба на тастатура и глувче)
Целна група: Деца на возраст: 8 – 11 години
Времетраење на курсот: 24 недели, 1 час неделно по 75 минути
Цена на курсот: 12.000 денари*
*за моментални дополнителни попусти и ваучери контактирајте не директно

Vendor Information

 • Store Name: Edufront
 • Vendor: Edufront
 • Address: Jani Lukrovski 10/46
  Skopje
  Macedonia
  1000
 • No ratings found yet!
Vendor Info

Store Name: Edufront

Vendor Name: Edufront

Address: Jani Lukrovski 10/46
Skopje
Macedonia
1000

Seler Phone: +38970700237

Vendor
Sell on Craft4art? Register Now!
 • Shipping worldwide
 • Free 7-day return if eligible, so easy
 • Supplier give bills for this product.
 • Pay online or when receiving goods
Get fresh company trends and unique gift ideas delivered right to your inbox.